PLC چیست + انواع پی ال سی و کاربرد plc پینیون

انواع پی ال سی در صنایع مختلف خودروسازی، پلاستیک، نفت و گاز و ذوب آهن کاربرد دارند. در این مقاله به بررسی نحوه عملکرد پی ال سی، کاربرد plc و انواع آن پرداختیم. پی ال سی ها به خوبی با طیف وسیعی از وظایف اتوماسیون یا خودکارسازی سازگار هستند. اینها معمولاً فرآیندهای صنعتی در تولید هستند که در آن هزینه توسعه و نگهداری سیستم اتوماسیون نسبت به هزینه کل اتوماسیون بالاتر است و در آنجا تغییراتی در سیستم در طول عمر عملیاتی آن انتظار می رود. پی ال سی ها حاوی تجهیزات ورودی و خروجی سازگار با دستگاه ها و کنترل های پایلوت صنعتی هستند. طراحی الکتریکی کمی مورد نیاز است و مشکل طراحی بر بیان توالی مورد نظر از عملیات متمرکز است.

در این مقاله قصد داریم به سوال Plc چیست پاسخ دهیم و انواع آن را معرفی کنیم. Plc یا کنترل گر منطقی برنامه پذیر برای کنترل فرآیندهای تولید و یا هر فعالیتی که نیازمند قدرت تشخیص خطای بالا, سهولت و قابل اطمینان باشد به کار می رود. به عبارت بهتر plc یک کامپیوتر دیجیتال صنعتی است که برای کنترل فرایند های صنعتی ، مانند خطوط مونتاژ ، تجهیزات روباتیک و هر فعالیت دیگری که نیازمند کنترل با قابلیت اطمینان بالا باشد طراحی و ساخته شده است. سرعت و سهولت طراحی و اجرای مدارهای کنترل و فرمان با استفاده از پی ال سی ها ممکن شده است .

در کنار همه این موارد، صنایع فولاد و ذوب آهن، روشنایی خودکار، بالابرها، سیستم‌های بازیافت و تقویت فشار گاز از دیگر موارد کاربرد plc در دنیای صنعتی امروز هستند. دستگاه هایی مانند کنترلرهای اتوماسیون قابل برنامه ریزی است که عملکرد plc ها را با عملکرد رایانه های سطح بالاتر تا سخت افزارهای جا سازی شده صنعتی ترکیب می کند. حتی با وجود این محصولات جدید، پی ال سی ها به دلیل سادگی، مقرون به صرفه بودن و مفید بودن همچنان محبوب هستند.

پی ال سی دلتا از محبوب‌ترین نمونه‌های موجود در بازار است که در کشور تایوان تولید شده و در میان کشورهای آسیایی بسیار گسترده شده است. برای استعلام قیمت پی ال سی دلتا و خرید این محصول می‌توانید بر روی لینک درج شده کلیک کنید. به طور کلی یک سیستم plc دارای سه بخش اصلی به نام‌های ورودی، پردازنده و خروجی است. در بخش ورودی فرمان‌های برنامه‌نویسی شده و داده‌های دریافتی از سنسورها با استفاده از مبدل‌ها به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل شده و آن‌ها را به صورت دیجیتال یا آنالوگ به بخش پردازشی یا CPU ارسال می‌کنند. پس از آن، پردازنده که تعدادی میکروپروسسور هستند، وظیفه دارند که بر اساس دستورات داده شده، پردازش این سیگنال‌ها را انجام دهند. تابلو برق ها یکی از پرکاربردترین و مهم ترین تجهیزات در برق صنعتی هستند.

مدار الکتریکی بین این دو را کامل می‌کند و به دکمه اجازه می‌دهد موتور را کنترل کند. با مشاهده چرخه اسکن نرم افزاری میتوان نحوه کارکرد PLC را درک نمود. با افزایش ضریب KP در PLC ها ، سرعت عمل و دقت به شدت افزایش پیدا کرده و احتمال بروز خطا نیز کاهش چشمگیری پیدا کرده است. انواع ورودی های دیجیتال ، آنالوگ و فرکانس های بالا را به خوبی تشخیص میدهند. پی‌ال‌سی ها دارای توابع عیب‌یابی داخلی هستند که سبب راحتی در تشخیص عیب سیستم ها میشود.

مزایا و فواید استفاده از PLC در صنعت

استحکام بدنه پی ال سی از اهمیت بالایی برخوردار بوده چرا که آسیب به آن می تواند منجر به صدمه دیدن سایر اجزای دستگاه شده و کارایی آن را با اختلال مواجه نماید. کیفیت این مواد اولیه و نسبت آنها به طور قابل توجهی بر کیفیت محصول نهایی تأثیر می گذارد. برای اطمینان از استفاده از کیفیت و مقادیر مناسب مواد اولیه، صحت داده ها در مورد چنین متغیرهای فرآیندی مهم است. یک سیستم کنترل توزیع شده شامل PLC در حالت کاربری و یک نرم افزار پیکربندی در فرایندهای تولید و مدیریت صنعت استفاده می شود. PLC، فرایندهایی مانند آسیاب کشی، کوره زغال سنگ و کوره شفت را کنترل می کند.

PLC چیست + انواع پی ال سی و کاربرد plc پینیون

در صنعت کارتن سازی معمولا از دستگاه‌های مختلفی برای تهیه و تولید انواع کارتن‌ها استفاده می‌شود. هردوی فرستنده و مبدل دستگاه‌هایی هستند که یک شکل انرژی را به شکل دیگری تبدیل می‌کنند و سیگنال خروجی می‌دهند. سیگنال خروجی به هر وسیله ای مانند نشانگر، کنترلر در کنترل پنل، سیستم‌های DCS و PLC متصل می‌شود. این سیستم‌ها پارامترهای اندازه گیری شده را تفسیر کرده و قرائت‌های معادل را به اپراتورها نمایش می‌دهند و قرائت‌ها را ثبت می‌کنند.

آدرس یک برچسب یا عددی است که نشان می‌دهد یک قطعه خاص از اطلاعات در کجای حافظه PLC قرار قیمت plc دارد. به این ترتیب، اگر یک PLC بخواهد اطلاعات مربوط به یک دستگاه را بیابد، می‌داند که در محل آدرس مربوطه خود جستجو کند. کاربر یا طراح سیستم معمولا کسی است که برنامه کنترل را توسعه می‌دهد. دستورالعمل ها در اصل ، کدهای کوچک کامپیوتری هستند که ورودی‌ها و خروجی‌ها را وادار می‌کند آنچه را که می‌خواهید انجام دهند تا به نتیجه‌ای که نیاز دارید برسید. منبع تغذیه، ولتاژ و جریان مورد نیاز واحد CPU و سایر اجزای پی ال سی را تامین می کند و ولتاژ آن را باید به صورت دقیق تنظیم نماییم.

  • برنامه ریزی plc های سری s7 با استفاده از نرم افزار simatic manager s7 انجام می شود.
  • SCADA (اسکادا) مخفف عبارت Supervisory Control and Data Acquisition (نظارت بر کنترل و کسب داده) است.
  • در این دوره کارآموزان به زبان ساده و توسط اساتید مجرب آموزش می بینند.
  • از این کامپیوتر دیجیتال صنعتی برای کنترل فرآیندهای صنعتی مانند خطوط مونتاژ تجهیزات رباتیک و یا هر فعالیتی که نیاز به کنترل با قابلیت اطمینان بالا داشته باشد طراحی و ساخته شده.
  • پس از آن نتیجه این پردازش به صورت پیرابند به سمت گیرنده‌ها ارسال خواهد شد.
  • ‏plc ها ( پی ال سی ) مبتنی بر میکروپروسسور هستند وبا وجود اجزایی مانند زمان سنج، شمارنده وثبات انتقالی، توانست کنترل فرآیندهای بسیار پیچیده را تسهیل سازند.

اگرچه معمولاً ماژول های بیشتری نیز برای ورودی ها و خروجی ها موجود است. نوع دوم طراحی یا PLC ماژولار، دارای یک شاسی (که رک نیز نامیده می شود) است که فضا را برای ماژول هایی با عملکردهای مختلف مانند منبع تغذیه ، پردازنده ، انتخاب ماژول های ورودی و خروجی و رابط های ارتباطی فراهم می کند. همچنین قابلیت هایی برای اتصال مستقیم نقاط ورودی یا خروجی به دستگاه و استفاده از اتصال سریع کابل ها به سنسورها و سوپاپ ها وجود دارد تا در زمان سیم کشی و جایگزینی قطعات صرفه جویی شود. در واقع می توان گفت پی ال سی ها از نظر سخت افزاری به دو دسته پی ال سی های یک تکه و پی ال سی های قابل توسعه تقسیم می شوند. Plc های یک تکه پردازشگر و تعداد ورودی و خروجی و اتصالات محدودی دارد که از سیستم جدا نمی شوند و برای افزایش تعداد ورودی و خروجی ها به کارت های مخصوص نیاز دارند. پی ال سی های قابل توسعه فقط پردازشگر متصل است و به راحتی می توان ورودی و خروجی به آن متصل کرد.

پی ال سی چیست و از چند بخش تشکیل شده است؟