خزریان: هیچ قطعه سازی در دنیا روی تابلوی خودروساز نمی نشیند
انتشار: بهمن 01، 1403
بروزرسانی: 28 خرداد 1404

خزریان: هیچ قطعه سازی در دنیا روی تابلوی خودروساز نمی نشیند


به گزارش خبرگزاری تسنیم ، علی ،ریان عضو کمیته 90 شورای اسلامی شهر می گوید: صنعت خودرو در حال حاضر تقریباً هفت درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است و می تواند به شرطی که در حد نصاب باشد. درست است. ردیابی و بهره برداری از تمامی توانمندی های این زنجیره و ارزش نقش برجسته ای در دستیابی به رشد اقتصادی کشور دارد.

وی افزود: از سوی دیگر هرگونه بی توجهی به سرنوشت این صنعت با توجه به گستردگی زنجیره قطعه سازان و نمایندگی های فروش برای این قشر می تواند به بحران در سطح ملی تبدیل شود.

به گفته این نماینده، وجود تضاد منافع در ساختار مدیریتی خودروسازان عامل عقب نشینی های فراوان در این صنعت است، زیرا تضاد منافع با حضور قطعه ساز در هیئت مدیره خودرو باعث می شود خودرو تولید کننده به جای ایجاد مزیت رقابتی با ،ید قطعات یدکی ارزان همیشه از مزیت برخوردار باشد. با ،ید قطعات گران قیمت از یک قطعه ساز موثر در مدیریت شرکت، رقابت خود را قرب، کنید.

،ریان اضافه کرد: به عبارتی غلبه منافع قطعه ساز بر خودروساز ریشه بسیاری از ناکامی ها در این صنعت است.

وی می گوید: اگرچه خصوصی سازی صحیح صنعت خودرو می تواند راهگشای نجات این صنعت باشد، اما سپردن صنعت خودرو به بنیانگذاران وضع موجود و بدون توجه به تضاد شدید منافع بین قطعه سازان و خودروسازان، وجود دارد. شکی نیست که این صنعت برای این صنعت در تضاد با روند خصوصی سازی است و منجر به نابودی بخش بزرگی از تولیدکنندگان قطعات خصوصی در کشور می شود.

این عضو کمیسیون اصل 90 شورای اسلامی گفت: به همین دلیل است که حتی در اقتصادهای نئولیبرال، نهادهای ضد انحصار (ضد انحصار) در مورد تضاد منافع که مانع رقابت می شود، موضع سختی اتخاذ می کنند، به گونه ای که هیچ خودروسازی در دنیا نمی تواند. دارای هیئت مدیره شرکت به نمایندگی از شرکت. حتی در بسیاری از کشورها محدودیت هایی برای میزان سهام بدون رای در خودروسازان وجود دارد.

این نماینده گفت: از آنجایی که سود قطعه ساز در افزایش قیمت لوازم یدکی است، با تحمیل فشار قیمتی ناشی از گر، قطعه ساز به مصرف کنندگان و رشد تورم خودرو با کد مواجه هستیم. نام آزادسازی قیمت ها که در نهایت منجر به کاهش تولید خودرو به منظور افزایش تقاضا و در نتیجه گر، فروش خودروهای تولیدی می شود که همزمان با حذف طیف عظیمی از خودروها اتفاق خواهد افتاد. تولیدکنندگان قطعات یدکی در بخش خصوصی در حال تشدید انحصار تولید قطعات یدکی هستند.

وی افزود: این موضوع در نهایت منجر به افول صنعت خودرو از طریق واردات سوپرمارکت و عدم توجیه ابعاد اقتصادی، ش،ت کشور در جنگ اقتصادی در جبهه مهم صنعت خودرو و وابستگی شدید کشور به ارز در این حوزه

انتهای پیام/


منبع: https://tn.ai/3241611