برآورد بیش از حد ارزش خودرو به نفع واردکننده؛ قیمت نهایی به عهده همه است
انتشار: آذر 25، 1403
بروزرسانی: 29 خرداد 1404

برآورد بیش از حد ارزش خودرو به نفع واردکننده؛ قیمت نهایی به عهده همه است


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، چند روز پیش خبری مبنی بر احتمال ابهام و بی نظمی در خصوص اغراق قیمت خودروهای وارداتی به ویژه در خصوص برند تویوتا منتشر شد. در اینجا به نظر می رسد که شرکت یا گروهی که بی،ه ارزش بالاتری برای خودروهای وارداتی خود دارد، قصد برهم زدن بازار و ،ب سود بیشتر را دارد.

اما اولین سوالی که در این زمینه به ذهن متبادر می شود این است که چرا یک واردکننده خودرو که باید درصد زیادی از ارزش خودرو را به ،وان حقوق ورودی به ،ت پرداخت کند، باید ارزش خودروی خود را بیش از رقم واقعی اعلام کند و از این بابت چه سودی می برد. ،ب و کار می سازد؟ پاسخ به این سوال جنبه های مختلفی دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

1. حقوق ورودی به هزینه مصرف کننده

لازم به ذکر است که واردکننده کلیه حقوق ورودی پرداختی در هنگام واردات را در قیمت نهایی خودرو لحاظ می کند. در واقع واردکننده خیالش راحت است که اگر ارزش را زیاد اعلام کند، این مصرف کننده نهایی است که باید هزینه آن را بپردازد نه او.

بنابراین در حوزه اغراق، بازدارندگی تجاری و مالی برای واردکننده وجود ندارد.

2. انحصار بازار و سودجویی برای سود بیشتر

نکته دیگر اینکه در بازار خودروهای وارداتی رقابت چند، وجود ندارد و در این زمینه نیز شاهد انحصار هستیم و مصرف کنندگان به دلیل کمبود عرضه در سال های اخیر تمایل به ،ید خودرو با قیمت های بالاتر دارند.

در چنین حالتی، اگر واردکننده قیمت خودروهای وارداتی را بیش از حد اعلام کند، مثلاً خودروی 14 هزار دلاری را در گمرک 20 هزار دلار اعلام کند، نه تنها حقوق ورودی پرداختی به ،ت را از جیب مصرف کننده خارج می کند، بلکه واردات را نیز از جیب مصرف کننده خارج می کند. وظیفه از جیب واردکننده. سود معاملاتی 100% است که به دلیل اغراق رشد می کند.

3. جلوگیری از شوک منفی قیمتی در بازار خودروهای وارداتی

اگر واردکننده در تعیین ارزش خودروهای وارداتی بیشتر اعلام کند، نه تنها سود قانونی بیشتری (18 درصد) دریافت می کند، بلکه از کاهش قیمت در بازار داخلی نیز جلوگیری می شود.

در واقع انتظار می رفت با رشد چشمگیر واردات، قیمت خودروهای خارجی در بازار با کاهش قابل توجهی مواجه شود. این در حالی است که با استفاده از ترفند اغراق، قیمت تمام شده واردات خودرو بالاتر می رود و در نتیجه از افت قیمت در بازار داخلی نیز جلوگیری می شود.

هدف سازمان بود یا درآمد؟ ،ت باید شفاف سازی کند

به نظر می رسد نهاد متولی عوارض و مالیات توجه چند، به اه، تنظیم مجوز واردات خودرو ندارد و تنها به دنبال ،ب حدا،ر درآمد است. در واقع اگرچه هدف سیاستگذار از تصویب قو،ن جدید واردات خودرو، ایجاد رقابت و کنترل قیمت ها بوده است، اما به نظر می رسد ،ت برای اخذ عوارض واردات بیشتر، موضوع مقررات واردات خودرو را نادیده می گیرد.

لازم به ذکر است از آنجایی که قانون مقررات صنعت خودرو در سال گذشته توسط مجلس اصلاح شد، در حال حاضر و، امنیت و گمرک ایران مسئولیت تایید و تعیین ارزش خودروهای وارداتی را بر عهده دارد. با توجه به مسئولیت دستگاه های ،تی در این زمینه، انتظار می رود ،ت ابهامات و تخلفات احتمالی در زمینه واردات خودرو را شفاف سازی کند.

انتهای پیام/


منبع: https://tn.ai/3219442